ecobotigues a Sant Boi de Llobregat

David Muñoz Matas

Acupuntor i professor de Qigong

David Muñoz Matas

 


Sóc David Muñoz, Acupuntor i professor de Qi Gong a l'Espai de Salut.

Fa dotze anys per necessitat vital començo els estudis de Naturopatia i tres anys després m'enamoro de la Medicina Xinesa i la seva manera d'entendre la vida.

El coneixement i la pràctica de l'acupuntura i el Qigong (Chi kung) produeixen en mi un adonar-me de la relació de l'ésser humà amb la natura i la importància de mantenir un estil de vida harmònic amb els seus cicles, com les estacions o el dia i la nit.

L'acupuntura i moxibustió tracten de restablir el flux de l'energia i sang en cada àrea del cos, eliminant bloquejos que generen malestar i obrint nous camins perquè la salut pugui expressar-se. Tracta una sèrie molt àmplia de desequilibris interns: digestius, neurològics, hormonals, ginecològics, circulatoris, emocionals o del sistema múscul esquelètic.

Em baso en l'entrevista amb el pacient per trobar l'arrel del desequilibri, en l'observació de la llengua que mostra l'estat general de l'organisme i la palpació del pols que indica l'estat energètic particular de cada òrgan i meridià.

La pràctica del Qi gong és un espai per entrar en contacte amb el silenci i la quietud.

Es desenvolupa sobre els tres tresors amb els quals vam experimentar la vida, el cos, la ment i respiració. A través d'harmonitzar el moviment i la respiració la ment es va calmant obrint pas a la consciència del moment present.

Tracta de buscar la simplicitat, la suavitat, realitzar la pràctica sense esforç ni tensions, despertant la sensibilitat i fent petites accions perquè el cos pugui manifestar la seva pròpia saviesa i mantenir-se sa.

Més enllà de l'entorn terapèutic és un mètode de cultiu i desenvolupament intern.

La salut i el benestar no és una cosa que es pugui comprar, és una cosa que cal cultivar i tenir present dia a dia. Els terapeutes podem ajudar, acompanyar, obrir noves possibilitats, però la persona ha de ser capaç de realitzar canvis i responsabilitzar-se de la seva salut.

Bon camí !!!

Tot Natural

  Carrer Riera Basté 16,
Sant Boi de Llobregat, 08830, (Barcelona)

  936 354 033

Ubicaciò